BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Започва „Народен събор Пловдив“ 2020! Вижте програмата за двата дни по часове!

naroden_subor_2020_1

В събота и неделя (19 и 20 септември) в парк „Лаута“ в пловдивския район „Тракия“, изпълнители от цялата страна ще ни потопят в духа на българските традиции.  На общо 3 сцени ще видим много фолклорни групи, оркестри, училища, читалища, самодейци. За пети път район „Тракия“ ще бъде домакин на един от най-големите фолклорни фестивали – „Народен събор Пловдив“.

Кметът на район „Тракия“ Костадин Димитров кани всички пловдивчани и гости на града на неповторимия празник. Официалното откриване е в събота в 12 часа, гост ще бъде и заместник-кметът по култура, археология и туризъм Пламен Панов.

За спокойствие на посетителите са осигурени безконтактни дезинфектаторни машини на всички входове и около сцените, предвидено е достатъчно място за свободно движение и спазване на дистанция. Организаторите препоръчват носенето на предпазни маски. Дясната лента на бул. „Санкт Петербург” в посока „Тракия” ще бъде отделена за паркинг и ще се осъществява постоянен контрол на скоростта.  Участниците в движението се призовават за повишено внимание.

Събитието се осъществява с финансовата подкрепа на Община Пловдив и е част от Календара на културните събития 2020.

Вижте програмата за двата дни по часове!

Каним всички, които могат, да бъдат облечени с народни носии!

1 2

76 total views, 76 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!