BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Започва изграждането на нова детска клиника към УМБАЛ „Свети Георги“

_DSC9040 _DSC9063

Пловдив ще има нова детска клиника към УМБАЛ „Свети Георги“. Идейният проект беше представен днес по време на среща на министъра на финансите Владислав Горанов заедно с изпълнителния директор на болницата д-р Карен Джамбазов, народните представители Менда Стоянова, Даниела Дариткова, кметът на Пловдив Здравко Димитров, областния управител Дани Каназирева.

„Пловдив е един от най-динамично развиващите се градове у нас в последните години. Затова ние като правителство и местната власт се стремим да подобряваме качеството на живот на хората. Вече са инвестирани значителни средства в инфраструктурата, особено за връзката Пловдив-Асеновград. Отпуснахме и средства за стадионите на футболните клубове на Ботев и Локомотив“, сподели министър Горанов.

Община Пловдив ще съдейства за реализирането новата детска клиника в най-кратки срокове, заяви кметът Здравко Димитров. Той изказа сърдечни благодарности на правителството за финансовата подкрепа в размер на 17 милиона лева, които са осигурени за изграждането на лечебното заведение.

Сега използваните сгради са строени през 1936 и 1982 г. и са морално остарели. Разширението е невъзможно, тъй като се намират на територията на Медицинския университет. Предвижда се строителство на 7-етажна модерна сграда, която ще бъде свързана с топла връзка към съществуващата болница и която ще представлява цялостен педиатричен и онкохематологичен комплекс. Средствата ще бъдат взети от фискалния резерв.

Изграждането на новия диагностично-комплексен корпус е част от по-мащабен проект за преместване на всички клиники от база 1 към база 2. В него ще има клиника по педиатрия, спешен център, онкология и хематология с обща площ 14 600 кв. м. Проектирането ще струва малко над половин милион, които са събрани в рамките на дарителската кампания „Най-доброто за нашите деца и онкохематологични пациенти“.

Изпълнителният директор на болницата Карен Джамбазов изрази надежда, че до края на годината ще стартират обществените поръчки за изграждането на клиниката.

149 total views, 149 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!