BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Експерти на Община Пловдив проверяват мостове и надлези за компрометирани участъци

Бет. мост3 Бет. мост6

Кметът Здравко Димитров разпореди проверка на всички мостови съоръжения и надлези за наличие  на фуги и участъци, които да имат нужда от ремонт. Това стана ясно след като днес той бе на място и огледа фугата на Бетонния мост. Припомняме ви, че заради температурните амплитуди и от годините експлоатация и вибрациите от трафика свръзката между стълбите за пешеходци и автомобилния път се е разширила, за което сигнализираха граждани.

„В понеделник  експерти ще посетят отново мястото, за да пресметнат каква сума ще е необходима, за да бъде отремонтиран бетонът на въпросното място. Няма опасност за пешеходците, които използват стълбището и тротоара или за шофьорите, които преминават“, заяви кметът. Той посочи, че липсата на отводняване, поддръжката през годините от 1981- а и стари течове са причина за съществуването на подобни слаби участъци. „След като пробивът под Гарата бъде факт, Бетонният мост ще бъде изграден отново“, допълни кметът.

Заместник-кметът по строителството Пламен Райчев потвърди, че проблеми с конструкцията на съоръжението няма, но ще се направя цялостно обследване на моста и ще бъде направен стандартен ремонт – почистване на арматурата, ще се измаже и ще се осигури отводняване на дъждовните води.

Кметът Здравко Димитров коментира още, че в момента се правят огледи за компрометирани участъци и по булевардите, които ще бъдат запълнени своевременно, като за целта са отпуснати необходимите средства.

62 total views, 62 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!