BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Деца ще се учат как да отглеждат билки в еко занимални в „Северен“

DSC00906

Две детски градини в „Северен“ спечелиха проекти по ПУДООС, съобщи кметът на района Стоян Алексиев.

В двора на ДГ „Марица“ се предвижда да бъде изградена зелена занималня на открито. Ще се направи голяма беседка с маси и пейки, като тя ще стане част от вече създадената зеленчукова градина в детското заведение, която е налице благодарение на помощта на родителите. Идеята е в този кът малчуганите да слушат открити занимания под формата на игри за това как се отглеждат зеленчуците и билките. Там ще се сушат билки, а и децата ще могат да опитат от зеленчуците.

„Това е част от обучението „Монтесори“, направление „Космос“, чрез което нашите възпитаници ще се запознаят с природата и нейните закони“, обясни директорът на ДГ „Марица“ Надежда Дервенска.

В двора на ДГ „Дъга“, в близост до детската площадка, ще бъде изградена еко занималня. В нея  малчуганите чрез различни игри и ситуации, по приятен и занимателен начин, ще се потопят в света на природата и ще бъдат запознати с това как да опазват околната среда. Ще бъде ремонтиран навесът на съществуващата площадка. Новото съоръжение ще разполага с 2 беседки, ще бъдат осигурени 2 бр. дъски за рисуване, 2 бр. пейки и 3 бр. кошчета за отпадъци.

„Много пъти сме кандидатствали през годините по ПУДООС. За щастие, тази година, след неколкократни опити, вече можем да се похвалим с успешно спечелен проект. Надявам се той да бъде реализиран по най-добрия начин“, коментира директорът на детското заведение Дима Симеонова.

ДГ „Дъга“ кандидатства за втора поредна година по проект Еразъм +, като вече има един изпълнен- обучение на 10 педагогически специалисти във Великобритания.

„В светлата седмица преди 24-ти май –празникът на славянската писменост, българската просвета  и култура, искам да поздравя директорите и служителите на детските градини с високия професионализъм, тяхното усърдие и старание при въвеждане на европейските стандарти от най-висок клас. С всички тези нови придобивки нашите деца ще бъдат обучавани по нови, иновативни методи, с цел по-добро усвояване на знания и умения“, каза кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев.

132 total views, 132 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!