BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Деца от цялата страна ще покажат таланта си на Националния конкурс за млади изпълнители на забавна песен

83515969_110762887148334_2548484446412079104_o

Финалът на седемнадесетия Национален конкурс за млади изпълнители на забавна песен ще се проведе утре (3 юли) в Лятно кино “Орфей”. За поредна година конкурсът, който е част от Националния календар за изяви по интереси на МОН, ще се състои в Пловдив. Основен организатор и домакин на проявата е ЦПЛР – ОДК – Пловдив със съдействието на Община Пловдив, РУО на МОН, Национален дворец на децата – София, Сдружение за откриване и подпомагане на млади таланти в областта на изкуствата „Лъчи” и Естрадно студио “Прима”.

Националният конкурс в град Пловдив е включен в списъка на конкурсите, даващи право на стипендия на лауреатите по Програма на МОН на мерките за закрила на деца с изявени дарби.

Конкурсът ще бъде открит от зам.-кмета с ресор „Европейски политики и социални дейности“ Анести Тимчев точно в 11:00 часа. На откриването приветствие ще отправи и началникът на отдел „Образование“ Донка Щилянова.

Поради извънредните обстоятелства тази година конкурсът е на два етапа – селекция онлайн и финал на живо. В първия етап участваха над 250 деца – 143 солиста, 11 дуета и 15 вокални формации от 19 области на България. До втория етап са допуснати 63 деца и младежи от цялата страна, разпределени в четири възрастови групи само в категория солисти. Финалът на ще се проведе при стриктно спазване на всички предписания на МЗ. Изпълненията и на двата етапа се оценяват от компетентно жури, съставено от утвърдени пловдивски музиканти, певци, актьори, хореографи, преподаватели в АМТИИ, ПУ ”Паисий Хилендарски”, продуценти.

През годините в конкурса са участвали и получили начален тласък за бъдещо развитие и успешни професионални изяви Антония Маркова, Стефани Илиева, Рут Колева, Мирослав Станчев, Соня Иванова, Невена Пейкова, Ана-Мария Янакиева, Нелина Георгиева, Вениамин Димитров, Радко Петков, 4Magic, Вениамин Димитров, Ивана Муцкова и др.

За седемнадесетте години от своето съществуване Националният конкурс за млади изпълнители на забавна песен се утвърди като привлекателно място за изява на талантливи деца от цялата страна. Това доказа и големият интерес към него и тази година, независимо от необичайната обстановка в България и света.

34 total views, 34 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!