BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Градската художествена галерия ви очаква и през този уикенд!

10

През предстоящия уикенд, последен за месец февруари, екскурзоводите и уредниците в Градската художествена галерия отново ще Ви очакват да заведете децата си в изложбените зали. За вход плащат само възрастните придружители, а децата са гости на галерията.

С единичен или семеен маршрутен билет можете да посетите трите временни изложби в залите на:

– ул. „Княз Александър I“№15 („Всяко утро е различно“ на Станка Александрова);

– Галерия „Капана“ на ул. „Райко Даскалов“ №29 („Безсмъртие във вечността. Георги Герасимов – живопис, графика и рисунка“);

– Зала „2019“ на ул. „Гладстон“ №32 („Живописта сега – Пловдив 2021“).

В Стария град пък можете да покажете на децата прекрасните картини на Енчо Пиронков в постоянната му експозиция, която се намира на ул.“Васил Кънчев“ №1.

Когато посетите „Цанко Лавренов“ и „Мексиканско изкуство“, разположени в обща сграда на ул. „Артин Гидиков“№11,  детето ще може да порисува, но също и да покаже колко е наблюдателно, ако открие от коя картина са детайлите, които му показват на таблет. Игра с таблет и рисуване очаква малките посетители и в други две постоянни експозиции на галерията: „Икони“ ( ул. „Съборна“ №22) и „Георги Божилов – Слона“ (ул. „Княз Церетелев“№1).

В последните три сгради екскурзоводите ще им поставят и печати върху специалната картичка „Месец на децата в музеите на Пловдив“. Ще им подарят и от красивите значки на галерията. В неделния ден значки и печати се раздават само в сградата с иконите.

46 total views, 46 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!