BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Госпожа Опера разказва приказната история за „Вълшебната флейта“ на децата от район Южен

 госпожа Опера

Адаптацията за деца на една от най-известните опери от Моцарт е част от програмата на детски фестивал, организиран от кметството на район Южен

Опера Пловдив ще участва в Детски музикален фестивал, който ще се проведе на 18 юли 2020 г. на открита сцена в парк „Белите брези“, Район Южен, гр. Пловдив. началният час е 11.00ч.

Спектакъла, който Опера Пловдив ще представи като партньор в интересното начинание на кметството на район „Южен“, е „Вълшебната флейта“ – адаптация за деца на една от най-известните опери от Моцарт. Режисьор е Росица Костова, художник -Николина Костова – Богданова, акомпанимент – Рита Дечкова Дечева.

В рамките на един час сладкодумната „Госпожа Опера“ представя вълшебната история за младия влюбен принц, за една красива принцеса, за един ловец на птички, за една зла Кралица на нощта и за един добър магьосник. Участват солистите на Опера Пловдив: Марк Фаулър, Евгений Арабаджиев, Ива Ананиева, Тодорка Митковска, със специалното участие на Арина Христова. Представлението е подходящо за деца от 3 до 14 години.

Преди спектакъла децата от публиката ще имат възможност да се включат в урок по актьорско майсторство, заедно с децата от Академията на Госпожа Опера и техния преподавател Даниел Русев.

госпожа Опера

12 total views, 12 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!