BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Голям международен холдинг проявява интерес към летище „Пловдив“

DSC_5394

Голям международен холдинг с широк спектър на дейности проучва възможностите за инвестиции в Община Пловдив. Представители на висшия мениджмънт, начело с проф. д-р Ирфан Гюндюз, днес се срещнаха с кмета Здравко Димитров, за да представят намеренията си.

Турски компании, част от холдинга, проучват активно възможността да инвестират в летище „Пловдив“ и да развиват товарните превози. „В тази връзка проведохме срещи в Министерството на икономиката, след като за пореден път бе удължен срокът на конкурса за концесиониране на пловдивския аеропорт и превръщането му логистичен хъб“, заяви Христо Барутчиев, който е техният представител за региона.

„Пловдив е център на най-развитата индустриална зона в България и е една от най-атрактивните туристически дестинации в Европа. За нас е много важно процедурите да приключат с успех и да имаме работещо летище“, коментира кметът Здравко Димитров. Той отбеляза и факта, че Пловдив е един от десетте най-добри средно големи града на бъдещето, който намери място в глобалната класация на „Файненшъл Таймс“ редом с Монреал, Лион, Базел, Билбао, Йокохама и други.

В хода на разговорите стана ясно, че холдингът желае задълбочено сътрудничество с пловдивските висши училища и има готовност да инвестират в здравен и спа туризъм.

DSC_5393

102 total views, 102 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!