BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Годната храна от детските градини и ясли ще бъде дадена на възрастните хора от Социалния патронаж

novi_koli_patronaj2

Малотрайните хранителни продукти в общинските образователните институции със срок на годност, изтичащ в периода на въведеното извънредно положение в страната, ще бъдат предоставени за нуждите на потребителите на услугата – Домашен социален патронаж. Това става по нареждане на кмета Здравко Димитров във връзка с разпоредбите за ограничаване разпространението на коронавирус и затварянето на детските градини и ясли в града.

По този начин районните кметове, на чиято територия са въпросните детски заведение заедно с директорите, ще участват в акция по предаване на годната храна, като се подпомогне една от социалните услуги.
„Целта е да не изхвърляме храната, а да я използваме, където има нужда. В случая това е услугата „Социален патронаж“, където има записани 400 възрастни човека и хора с увреждания“, посочи Стефан Стоянов.

Услугата, която Община Пловдив предоставя от години, е всеки ден да се приготвя топла храна, която се носи по домовете на ползвателите. В петък им се предоставят допълнително продукти за събота и неделя.

61 total views, 61 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!