BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Глоба от 5000 лева за превозвачи, които се движат с неделно разписание в пиковите часове

aprilov_6_9

Неспазване заповедта на кмета Здравко Димитров за делнично разписание в пиковите часове и по-големи автобуси за пътниците в градския транспорт сутрин и вечер установи съвместна проверка на екипи на ОП „Организация и контрол на транспорт“ и ДАИ. С глоби от по 5000 лева бяха санкционирани превозвачите, които не спазват разпорежданията, въведени от 16 март, за редовно разписание в час пик и над 70 места за пътници в автобусите.

Вместо фирмите превозвачи да спазват маршрутното разписание и да се движат сутрин от 05:00 до 09:00 часа и следобед от 16:00 до 19:00 часа с делничен график, както е указано в заповедта, е установено, че те провеждат по-малко на брой курсове и с по-малки автобуси.

„8 екипа от служители са разположени на възлови места из града и правят проверки на абсолютно всички фирми. Установихме и, че някои от тях в часовете с най-натоварен трафик използват и по-малка от 70 места вместимост за пътници, което е грубо нарушение на заповедта на кмета Здравко Димитров“, обясни директорът на ОП „ОКТ“ Пламен Вълков.

По думите му фирмите, които не спазват мерките за ограничаване разпространението на коронавирус и не съблюдават забраната за струпване на хора в автобусите, ще бъдат санкционирани с по 5000 лева. Допълнително глоби от по 1000 лева са наложени и за неспазване на маршрутното разписание и неделен график в пиковите часове. При следващо провинение сумата ще нарасне на 5000 лева.

Проверките на служители на ОП „Организация и контрол по транспорта“ и Държавната автомобилна инспекция се извършват всеки ден, като освен на терен наблюдението става и през GPS системата за следене на градския транспорт. Правят се и моментни снимки, като доказателство за неспазване на общинските разпоредби, които кореспондират с тези на Националния оперативен щаб за ограничаване струпване на хора на едно място с оглед превенция на разпространението на коронавирус.

Контролът ще продължи до обявяване края на извънредното положение в страната.

44 total views, 44 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!