BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В Деня на Съединението Нейчо Дойчев – Д’Нейчо открива изложба ‘‘Еволюция едно‘‘ в галерия „Капана“

Print

От 6 септември до 8 октомври художникът Нейчо Дойчев – Д’Нейчо ще представи пред пловдивската публика „Еволюция едно“ – изложба с ретроспективен характер, разположена на двата етажа в Галерия „Капана“, ул. „Райко Даскалов“ №29. На първия етаж авторът ще покаже творбите от едноименния си проект, а на втория ще се подредят произведения от различни етапи на творческия му път.

Отвореното откриване на експозицията ще е от 17 до 20 часа в Деня на Съединението, когато почитателите на изкуството ще могат лично да се срещнат с автора.

Нейчо Дойчев – Д’Нейчо за проекта ‘‘Еволюция едно‘‘:

„Мотивацията и идеята за проекта ‘‘Еволюция едно‘‘ са провокирани от протичащите процеси на дигиталната революция в обществото, започнала преди десетки години. Човешкият вид е биологично същество с органично и духовно развитие в своята ‘‘Нулева еволюция“ , развивала се и оформяла се с милиони години. ‘‘Еволюция едно‘‘ е започналата подмяна на човешката анатомия чрез развитие на технологиите. “Еволюция едно“ е начало на промяна на естествената човешка еволюция. ‘‘Еволюция едно‘‘ е промяна на органичното и духовно съзнание в търсене на биологично безсмъртие в далечното бъдеще и с вероятност за изчезване на биологичния вид . ‘‘Еволюция едно‘‘ е втора версия човек. Проектът ‘‘Еволюция едно‘‘ е моя добавена реалност на въображение в алтернативния свят на бъдещето.

Проектът е нещо повече от изкуството на въображението, изобразявайки го със съвременни артистични материали – холограмно фолио , пластично огледало , плексиглас , скулптура и др.

Послание на проекта ‘‘Еволюция едно‘‘ : ‘‘Хора, трябва да опазим красивата си човешка биология.‘‘

Бъдещето изглежда толкова неизвестно и загадъчно, че всички мои методи да го визуализирам с формите на изкуството изглеждат абсурдни и нереални, но си струва… за артиста.“

Нейчо Дойчев – Д‘Нейчо

Нейчо Дойчев – Д‘Нейчо е роден в Стара Загора, България, на 3 януари 1950 година във военно семейство. Учи във военно училище по настояване на родителите си, но през 1972 го напуска и записва Великотърновския университет във факултета по изобразителни изкуства. Завършва монументални изкуства през 1976 година. От 1977 г. започва да работи в Градска художествена галерия в град Пазарджик, а от 1990 до 2010 г. е неин директор.

През 1986 г. прави първата си самостоятелна изложба в София. А в 1990 г. става член на СБХ. Член е на Дружеството на Пловдивските художници.

От 2013 г. пребивава в Нидерландия и от 2014 е член на Асоциацията на професионалните холандски художници/NABAК/.

Колекцията ‘’Evolution one’’показва в изложенията – ART EXPO AMSTERDAM, ART EXSPO ZALSBURG 2017 , ART EXSPO NEW YORK 2018 , ART EXPO MIAMI SPECTRUM 2018 , ART EXPO NEW YORK 2019.

35 total views, 35 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!