BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Вирусологичната лаборатория в Пловдив може да заработи още на 8 април

laboratoria (1)

Вирусологичната лаборатория в Пловдив може да заработи още на 7-8 април. С това се ангажира заместник-директорът на УМБАЛ „Свети Георги“ д-р Момчил Мавров, който посрещна на проверка кмета Здравко Димитров, заместникът му Тодор Чонов и председателя на общинския кризисен щаб д-р Калин Калинов. Дарението от собственика на Международен панаир Пловдив Георги Гергов вече постъпило по сметките на най-голямата болница в Южна България и строежът на лабораторията е стартирал, увери се кметът.

Центърът ще бъде на площ от 84 кв. метра и ще включва 4 лабораторни помещения и 1 лекарски кабинет, без да има пресичане на потоци. Строителството ще е сухо, с метални конструкции и панели, а основата вътре ще бъде антибактериална.

Още 60 легла ще бъдат добавени към легловия фонд на Инфекциозна болница, като те ще бъдат оборудвани в сега съществуващия Първи блок „Вирусни хепатити“.

Кметът благодари на ръководството на УМБАЛ „Свети Георги“, в лицето на проф. Карен Джамбазов и заместника му Момчил Мавров, за бързата реакция и оказаното съдействие.

След отминаването на епидемията от коронавирус лабораторията ще остане да обслужва нуждите на пловдивчани.

77 total views, 77 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!