BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Без лихви на неплатени такси за ползване на детска градина и ясла за периода на извънредното положение

Със разпоредбите на Закона за мерките и действията по време на извънредното положение отпада начисляването на лихви за неплатени в срок такси за ползване на детска градина и ясла за времето, за което е в сила извънредното положение.

В Община Пловдив за начисляване и отразяване на плащанията на таксите на децата от детските градини от 2017 година се ползва електронна система. В нея автоматично са заложени разпоредбите на действащата Наредба за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Пловдив. Чрез електронната система родителите получават автоматични писма по подадени от тях адреси на електронна поща, с които ежемесечно са информирани за дължимите суми и сроковете за плащане.

Общинската администрация уведомява гражданите, че е предприела необходимите действия да бъде направена корекция в електронната система, така че за периода на извънредното положение, съгласно изискванията на Закона за мерките и действията по време на извънредното положение, да не се начисляват лихви за неплатени в срок дължими суми за такси за ползване на детски градини.

113 total views, 113 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!