BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Албена Михова и Тончо Токмакчиев играят „Милионерът“ на Йовков в Пловдив

DSC_0292_2Заедно с тях в града под тепетата пристига целия състав на бургаския драматичен театър

Албена Михова и Тончо Токмакчиев ще гостуват на сцената на Дома на културата „Борис Христов“ в Пловдив на 17 февруари 2020 г. от 19.00 часа. Двамата нашумели, атрактивни артисти се представят в класическата комедия „Милионерът“ от Йордан Йовков. Постановката по едноименната пиеса на Йовков е поставена от талантливия режисьор Богдан Петканин и е от афиша на Бургаския театър „Адриана Будевска“. Сценографията е дело на Мария Диманова.

Текстът на комедията на Йордан Йовков има изключително съвременно звучене, макар че е написан в далечната 1930-та година. „Милионерът“ е добра смесица на пиесата „Ревизор“ на Гогол, като сюжет, както и на „Вражалец“ на Ст. Л. Костов. Текстът е изключително актуален по отношение на политическата ситуация, споделя режисьорът Богдан Петканин. Той кани да участват в постановката гостуващите артисти Тончо Токмакчиев и Албена Михова, които се вписват в персонажите по неповторим начин.

Театралната партньорка на Токмакчиев за първи път играе на сцената на драматичен театър „Адриана Будевска“. В комедията на Йовков излиза и целият артистичен състав на драмата. Публиката ще види Асен Лозанов, Стоян Памуков, Зорница Константинова, Тони Минасян, Невена Цанева, Ива Трифонова, Никол Карабинова, Никола Парашкевов, Тихомир Благоев, Златко Ангелов и ученичката Радинела Неделчева.

Билети за представлението в Пловдив се продават на касата МаскАрт в Дома на културата „Борис Христов“.

81 total views, 81 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!