BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Авторски тур на Емил Миразчиев – втора част на „ПЪТЯТ. Продължаваме заедно“

2020-03-17 е-покана

Художникът Емил Миразчиев продължава да ни води виртуално из своята голяма ретроспективна изложба в Градска художествена галерия – Пловдив, Изложбена зала „2019“ (ул. „Гладстон“ №32).

Авторският му тур представя втората част на „ПЪТЯТ. Продължаваме заедно“, в която виждаме графични творби на автора от 90-те години, както и най-скорошни видео инсталация от последните фестивали в „Баня Старинна“, посветени на съвременно изкуство.

Можете да гледате видео обиколката тук: https://www.youtube.com/watch?v=tRR9AMfKEkc

ПЪТЯТ  (ПРОДЪЛЖВАМЕ ЗАЕДНО)
Едно изследване на Емил Миразчиев
Изложбена зала „2019“ на ул. „Гладстон“ №32

Eдин от най-разпознаваемите български визуални артисти Емил Миразчиев повежда публиката във виртуален Авторски тур в своята ретроспективна изложба „ПЪТЯТ. Продължаваме заедно“. Експозицията му е подредена на двете нива в Изложбена зала „2019“ и трябваше да бъде открита на 17 март. Но заради пандемията с COVID-19 Градската художествена галерия трябваше да затвори врати за неопределен срок.

Но изкуството преодолява преградите по-успешно от вирусите и намира начин да стигне до своята публика. Стига публиката да има нужда от него.

Авторът сам разкрива подробности около създаването на всяка своя творба, за проведените артистични акции и намеси в публичното пространство във виртуалната обиколка, заснета от Владислав Севов.

Проектът на Емил Миразчиев е подкрепен от Община Пловдив.

Линк към канала на Градска художествена галерия – Пловдив в youtube и Facebook страницата на галерията.

Още за експозицията.

В изложбата артистът запознава аудиторията с различните техники и технологии в развитието на изкуството през последните 60 години, стартирайки от експерименти в класическите графични техники (литография, офорт), минавайки през ръчно лята хартия, колажир и фуртажи, фотография, видео, обекти, инсталации. Той ни потапя в един процес, в който нещата следват овладения професионализъм на традиционните и на съвсем новите авторски техники и технологии. Намерили са място инициирани от него акции в обществени социални, политически, културни, медийни пространства с участието на публика, творци, политици, медийни активисти. Засягат се различни теми със социална, културна и политическа проблематика като банковата система, правото на творческо изразяване, демократичното развитие, правата на гражданите, екологията и политическите вмешателства.

Това е изложба в развитие и показва един ПЪТ – процес на изследване на естетическо, художествено и обществено въздействие на творчеството на Емил Миразчиев, един от активните автори в областта на съвременното изкуство.

Експозицията е с висока художествена стойност, демонстрирайки различни изразни средства и медии в областта на съвременното изкуство. Проекти като този са от изключителна важност за младата аудитория и студенти. Те им дават възможност да се запознаят на живо с изразните средства на съвременното изкуство в най-широк спектър. Самият проект е в развитие и продължава, докогато авторската активност позволява да се реализират отделните етапи.

За контакти с Емил Миразчиев:

+359 888529224
Emil Mirazchiev’s Web Site
http://emil.arttoday.org

81 total views, 81 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!