Facebook

Шефът на ВиК: Несериозно е да се твърди, че Пловдив ще последва съдбата на Перник!

Изпращаме група да помага за ремонтите там

Водата на пловдивчани е чиста 98,5%

Несериозно е твърдението, че Пловдив ще последва съдбата на Перник.За това е категоричен директорът на „В и К“ – Пловдив Спартак Николов. Той коментира ситуацията с Водната криза по време на работна среща на Асоциацията по „В и К“, която се проведе при областният управител Дани Каназирева. Припомняме, че в сряда тя, в качеството си на председател на Асоциацията, събра експерти от Областната администрация, ръководството на  държавното дружество и кмета на район “Източен“ Иван Стоянов, за да обсъдят ситуацията със загубите на питейна вода в Столипиново.

(Спартак Николов на снимаката вляво)

Никой не знае колко вода изчезва в Столипиново?!

„Проблемите на Перник не са ни чужди. Ще помогнем“, коментира Спартак Николов.

От думите му стана ясно, че пловдивското В и К е в готовност следващата седмица да изпрати група за авариен ремонт, която да подпомага колегите си в Перник.

„В момента там работят екипи от В и К – Бургас, после ще пристигнат пловдивските, на място ще работят и колеги от Русе“, допълни Спартак Николов.

Директорът намекна, че твърденията за предстояща водна криза за пловдивчани са по-скоро политически и некоректни. По думите му внушенията, че Пловдив е на път да последва съдбата на Перник са „резултат на враждебно отношение на тези, които се опитват да го внушат“.

Спартак Николов подчерта още, че не всички дружества в страната имат тази възможност-да изпратят свои аварийни екипи на помощ в бедстващи населени места.

На срещата стана ясно, че пловдивчани пият не само евтина, но и качествена вода – 98,5% чиста. Водата на Пловдив отговаря на чистота 97 на 100 % по химически показатели и 99 % по биологически показатели, изтъкна Николов.

Споделете ни във:

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!