BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Хванаха четирима нарушители на заповедта на здравния министър за събиране на едно място

mvr_videonabludenie_kameri (5)

Екип на Общинска полиция официално предупреди четирима човека за неспазване на заповедите на министъра на здравеопазването и на кмета Здравко Димитров, издадени във връзка с ограничаване разпространението на коронавирус.

Вчера при проверка пред Руския пазар в район „Северен“ са засечени събрани граждани, които не са спазвали разпоредбите за разстояние 2 метра един от друг и не повече от двама човека на едно място.
Служителите на „Общинска полиция“ са предупредили нарушителите с протокол, като при повторно констатирано неспазване на заповедта ще бъдат санкционирани, като им се състави акт за неизпълнение разпорежданията на държавен контролен орган.

„Приканваме гражданите да спазват изискванията, както от министъра на здравеопазването, така и от кмета Здравко Димитров, тъй като това е добро за тяхното здраве“, подчерта заместник-кметът „Обществен ред“ Йордан Ставрев и поясни, че екипи на ОП „Общинска охрана“ и „Общинска полиция“ регулярно обикалят паркове, градски градини, спортни площадки, алеите на река Марица и следят за ограничаване струпването на хора на едно място.

90 total views, 90 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!