BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Три дни преподават нейрографика на възрастни хора от Пловдив

hqdefault

На 8, 9 и 10 септември на групи възрастни хора 60+ от Пловдив ще бъде представена техника за създаване на изкуство, наречена нейрографика. Това ще се случи по проект, носещ името „Всеки може“, който предвижда уроци по нейрографика. Защо точно  по нейрографика?

В продължение на три дни лицензиран преподавател по нейрографика ще проведе практически курс на няколко пенсионерски организации и хора с увреждания. Това е среща на психологията и визуалното творчество, и е средство за самопомощ, себеоткриване и съзидателно моделиране на мечти и цели.

Участниците ще научат какво представлява нейрографиката и ще нарисуват сами своя. Освен че ще прекарат времето си в приятно творчество, чрез нейрографиката те ще хармонизират своите мисли, ще създадат цели, ще погледнат живота си през призмата на изкуството и науката. Чрез нейрографиката ще се докоснат до още един приятен и интересен начин за разрешаване на проблеми.

Чрез този начин на рисуване, който е изключително подходящ за хора над 60 години, те ще видят в себе си Твореца. В последния ден ще бъде направена изложба с творенията. Всички участници ще бъдат стимулирани с награди.

Чрез Нейрографиката пенсионерите могат да си отговорят на въпроса: Как да бъда полезен? Знаем за усещането за безполезност у хора, приключили своята трудова дейност. Чрез Нейрографиката за пенсионери с арт експерта Меглена Костова нашите баби и дядовци могат: да открият нови начини да се чувстват активни и полезни, да си спомнят за талантите, които са имали и сега е времето да развият.

Чрез уъркшоп те ще се научат как и в бъдеще при трудни ситуации и дилеми да намират решения. Това е метод, който хора от 37 страни използват. Повече от 1/3 от тях са пенсионери, които рисуват нейрографики по темата „как да съм полезен на себе си, на близките и приятелите си и на общността, в която живея?“

„Наистина ще се радваме, ако постигнем една от целите си – да виждаме повече усмихнати и спокойни възрастни хора около нас, да знаем, че старостта не е страшна, да усещаме, че обществото ни съдейства, когато сме по-уязвими“, казват организаторите от „Национално сдружение за единство и партньорство“.

8 септември /вторник/

10:00 часа – в двора на Фондация „Помогни на нуждаещите се“, адрес: „Фредерик Жулио- Кюри“ 9  – Сдружение „Надежда за достоен живот  на хора с увреждания“- Пловдив

16 часа – пенсионерски клуб в кв. „Прослав“ – ул. „Елин Пелин“ 41

9 септември /сряда/

10:30 часа – район Северен – пенсионерски клуб –„Гонда вода“ 1

13 часа – Тракия – бл.46 зад пощата

10 септември /четвъртък/

11:00 часа – централен клуб  бул. Васил Априлов 100

По време на заниманията ще се вземат всички противоепидемични мерки. Проектът се реализира по компонент 3 „Гражданска активност“.

39 total views, 39 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!