BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Три безплатни обществени тоалетни отварят в понеделник

toaletna

Тоалетните до Пеещите фонтани в Цар-Симеоновата градина, до кулата на Гребния канал и в градинката на ул. „Капитан Райчо“  възстановяват работа от понеделник. Това съобщиха от ОП „Чистота“.

На входовете се монтират диспенсъри с дезинфектант, зареждат се с консумативи. Работното им време ще съвпада с това на служителките метачки, които ще се грижат за чистотата и доброто поддържане – на „Капитан Райчо“ и Гребния канал то е от 06:30 до 15 ч. в делнични дни, а в Цар-Симеоновата градина, където има дежурни екипи, тоалетната ще работи без почивен ден до 19 часа. Входът навсякъде е безплатен.

Пловдив е сред българските градове с най-много безплатни обществени тоалетни. Всичките 9 на брой са реновирани през последните 12 години от ОП „Чистота“. През март бяха затворени като противоепидемична мярка срещу COVID-19. След отварянето на първите 3 се обмисля поетапно да заработят и останалите 6 –  в подлеза на Централна гара, парк „Белите брези“, Дондуковата градина, подходите към Стария град от Понеделник пазара ул. „Съборна“ и до стадион „Пловдив“  (пред бариерата). Търсят се варианти и за удължаване на работното време.

Денонощно работят автоматизираните тоалетни на ул. „Железарска“, които се самопочистват след всяко ползване. За тях се заплаща 1 лев.

От ОП „Чистота“ призовават гражданите да спазват всички противоепидемични мерки срещу разпространението на коронавируса.

136 total views, 136 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!