Facebook

Трима инспектори на ДАИ са задържани с обвинения за подкупи с изнудване

Временно изпълняващият длъжността директор на автомобилната администрация е освободен

Иво Дернев

Трима инспектори на ДАИ-Пловдив са задържани при провелата се онзи ден операция по разкриване на корупционни престъпления в автомобилната инспекция под тепетата. Служителите й са обвинени в получаване на подкупи чрез изнудване на собственици на транспортни фирми. Представители на две дружества са застанали пред разследващите и са дали детайлна информация как и защо за били притискани от инспекторите, както и колко пари са им давали. От прокуратурата се надяват и други транспортни фирми да изплюят камъчето и да си признаят, че са давали подкупи на служителите на ДАИ, единият от които имал 12 недвижими имота.

Временно изпълняващият длъжността директор на автомобилната администрация е бил задържан, но освободен, тъй като не са намерени доказателства за съпричастност към корупционната схема, заяви окръжният прокурор Румен Попов.

Очаквайте подробности

Споделете ни във:

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!