BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Талантлива пловдивска юристка представи дебютната си стихосбирка в Капана

7

Сред гостите на събитието бяха заместник-кметът Пламен Панов и писателят Недялко Славов

Пловдивчанката Ивелина Михалкова представи снощи дебютната си стихосбирка „Фрагменти любов” в галерия „Arsenal of art“ в квартала на творческите индустрии – Капана. Артистичното пространството се изпълни с приятели и почитатели на авторката, която по образование е юрист и работи като юрисконсулт в родния си град.

На представянето присъства и илюстраторът на книгата Ивайло Вълканов – близък приятел на Ивелина, също юрист, който признава, че много обича да рисува. Той бе изработил специално за вечерта малки картички с илюстрациите от книгата, които предизвикаха голям интерес от страна на публиката.

Сред гостите на представянето бяха заместник-кметът по култура, археология и туризъм на община Пловдив Пламен Панов, известният български писател, поет и драматург Недялко Славов, галеристът и художник Ангел Гешев и много колеги и приятели на Ивелина.

Дебютната си стихосбирка, Ивелина е публикувала най-напред онлайн в края на миналата година. „Тъй като нямах самочувствието на автор , исках да видя как ще реагират хората и резултатът наистина ме изненада приятно. Получих многобройни отзиви, книгата се хареса от публиката, в социалните мрежи познати и непознати ми писаха и насърчаваха. В последствие реших да направя премиера, но поради епидемиологичната ситуация в страната , тя се забави до този момент. Самото издаване в хартиено тяло също изисква технологично време”, разказа Ивелина, отговаряйки на въпросите на публиката и на илюстратора Ивайло Вълканов, който се изяви в ролята на водещ на срещата.

Ивелина прочете някои от любимите си стихове, а след представянето на книгата желаещите да получат автограф търпеливо изчакаха реда си на образувалата се опашка. Ивелина благодари на всеки един от тях под погледа на развълнувания си баща си, който също бе гост на премиерата в галерия „Arsenal of art“.

1 2 4 5 6 8 9 10

36 total views, 36 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!