BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Тази вечер е официалното откриване на фестивала „Празници на Стария град“

_DSC0579

Тази вечер от 19 часа, на Античен театър, ще се проведе тържественият спектакъл „Българийо, аз всичко тебе дадох!”. Днешният концертът е по случай 170 години от рождението на Иван Вазов и поставя началото на традиционния за Пловдив фестивал „Празници на Стария град“. Събитието е със специалното участие на Гвардейски представителен духов оркестър, солисти от Представителния ансамбъл на въоръжените сили при Националната гвардейска част и други.

Местата за публика са ограничени, а входът свободен! Пловдивчани и гостите на града могат да получат своята покана в един от туристическите информационни центрове до 18:00 ч., на следните адреси:

ул. „Райко Даскалов“ № 1 (пл. „Римски стадион“)

ул. „Д-р Стоян Чомаков“ №1 (Стария град).

В случай, че някой е пропуснал възможността да се снабди с покана за събитието, може да се присъедини към вълнуващото откриване, което ще бъде излъчвано пряко от Античен театър на екран, на площад „Стефан Стамболов” пред Община Пловдив, от 19:00 ч.

Тазгодишното издание на „Празници на Стария град“ ще се проведе под мотото „ОТНОВО ЗАЕДНО”, в периода от 14 – 20 септември. Програмата на фестивала е наситена с концерти, изложби, театър, кино и разнообразни събития на открито.

Всички събития в рамките на Празници на Стария град 2020 ще се реализират при строго спазване на епидемиологичните мерки в страната и са с вход свободен.

Пълната програма на фестивала може да проследите на www.oldplovdiv.bg/news/487, както и на фейсбук страницата на ОИ „Старинен Пловдив” – Plovdiv Old town /official/.

52 total views, 52 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!