Facebook

Със скромна и стилна церемония Пловдив предаде щафетата на Риека и Гауей

Кметът Здравко Димитров пропусна да благодари на екипа на „Пловдив 2019“ за иначе добре оценената от него година

Бившият кмет и доскорошен шеф на УС на фондацията Иван Тотев не уважи събитието

Скромна и стилна церемония организира Държавна опера – Пловдив по случай закриването на годината на града ни като Европейска столица на културата. Събитието се състоя пред пълна зала в Градския дом на културата „Борис Христов“, организирано и водено от екип на операта. Символичното предаване на щафетата от Пловдив 2019 към Риека и Гауей 2020 бе направено от настоящия кмет Здравко Димитров и зам.-кмета по културата Пламен Панов с паве от Седмия хълм от художника Атанас Хранов.

Събитието събра културния елит на града. Множество млади артисти взеха участие в спектакъла. Интересна бе речта на кмета Здравко Димитров, който благодари на партньорите на „Пловдив 2019“, на всички други организации и дори на Матера, но пропусна да благодари на общинска фондация „Пловдив 2019“ и на екипа ѝ.

Бившият кмет и доскорошен председател на управителния съвет на фондацията Иван Тотев пък не присъства изобщо на церемонията.

Кметът Боил Банов бе сред гостите. Той заяви, че е доволен от годината, която е била пъстра и изпълнена със събития. Нормално е не всички да са доволни, заяви той и добави, че би било притеснително, ако всички са щастливи от годината.

Очаквайте подробности!

Споделете ни във:

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!