Facebook

Създаденият в Пловдив туроператор „Астрал холидейз“ фалира

Това е първата пряка жертва на фалита на „Томас Кук“

Създаденият в Пловдив български туроператор „Астрал холидейз“ днес обяви, че прекратява дейност и започва процедура по обявяване в несъстоятелност, съобщи Дневник.

„С огромно съжаление и разочарование, искаме да Ви съобщим, че се налага да прекратим дейността и да започнем процедура по обявяване в несъстоятелност след почти 24 години присъствие на туристическия пазар и въпреки неимоверните усилия на ръководството и служителите“, се казва в съобщение на сайта на компанията.

Дружеството уверява, че пътуванията на всички клиенти, които вече са започнали, са изцяло платени, поради което не съществува опасност от проблеми с полети или отказ за настаняване в хотели или други туристически услуги.

Клиенти, купили само самолетен билет чрез туроператора, също ще осъществят своите пътувания, уверява дружеството. Клиентите, внесли депозит или платели предварително, ще бъдат обезщетени по закон. За предстоящите пътувания, които са изцяло платени, но няма да може да се осъществят, компанията ще се свърже с клиентите.

Искрено съжаляваме и се извиняваме за създалата се сложна ситуация, както и за дискомфорта, която тя предизвиква за нашите клиенти и партньори. За дългите години работа сме предоставили качествени услуги на много туристи, като винаги сме се стремели към коректно обслужване. Бихме желали да благодарим на всички свои клиенти и партньори за дългогодишното доверие, както и за проявеното разбиране в тази изключително тежка за нас ситуация, се казва в съобщението.

Застраховката на компанията „Отговорност на туроператора“ е на стойност 700 хил. лв.

Това е първата пряка жертва на фалита на най-стария туроператор „Томас Кук“ (Thomas Cook) през втората половина на септември.

Споделете ни във:

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!