BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Стартира одит на общинските здравни заведения

д-р Калин Калинов

В края на месеца започваме подробен одит и анализ на дейността на всички общински здравни заведения – диагностично-консултативни центрове, болници и диспансери. Това заяви по време на днешното посещение в УМБАЛ „Свети Георги“ д-р Калин Калинов, директор дирекция „Здравеопазване“ в община Пловдив.

Той подчерта, че общинското здравеопазване трябва да стане гръбнакът на здравната система в Пловдив.

„След анализа от тази проверка ще стане ясно как да продължим и в каква насока да са нашите последващи действия. Ще се обследва тяхната дейност не само като търговски дружества, а най-вече като лечебни заведения, защото добрата медицинска дейност, която те реализират, ще повлече и положителен финансов резултат“, заключи д-р Калинов.

След анализа ще стане ясно какви стъпки ще предприеме Общината и по отношение на сливането на двете общински болници – МБАЛ „Свети Мина“ и МБАЛ „Свети Пантелеймон“. Най-важно е тяхната лечебна дейност да се допълва, а не да се препокрива. Така ще се постигне и по-нисък разход на средства. Целта е да се осъществи реално работещо преструктуриране, а не механично сливане, подчерта още д-р Калинов.

По думите му общинското здравеопазване разполага с пълния капацитет да обхване всички дейности, за които отговаря. Решенията, които ще бъдат взети, ще са на база експертен анализ с най-добрите специалисти в гилдията в рамките на публичен диалог.

Големият проблем в общинските ДКЦ е намаляващият и застаряващ лекарски състав – на средна възраст – 65-70г., като трябва да се работи в посока привличане и задържане на млади кадри. Това е другият основен приоритет в работата на новия директор дирекция „Здравеопазване“.

Друга съществена задача за решаване е осигуряване на финансови средства по различни програми за закупуване на модерна медицинска апаратура за нуждите на медицинското здравеопазване.

21 total views, 21 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!