BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Станция на РИОСВ ще замерва въздуха в района на пожара още 24 часа

pojarna

Потушен е пожарът, който избухна в строителните складове на бул. „Марица-юг“ 160. Само в района  на ул. „Батак“ и ул. „Прохлада“ продължава да се усеща задушлива миризма. Това съобщи кметът на район „Източен“ Иван Стоянов, който от началото на пожара бе на мястото на инцидента. По негово настояване в СУ „Пенчо Славейков“ РИОСВ-Пловдив  постави измервателна станция, която ще остане поне 24 часа и ще прави замервания на въздуха.  За живеещите в останалата част на „Източен“ и  на район „Тракия“ вече няма опасност и те могат да  отворят прозорците си и да излизат навън, увериха от РИОСВ-Пловдив.
„Благодаря на пожарникарите и полицията за бързата и професионална реакция, тъй като ситуацията беше доста критична и опасният дим застрашаваше здравето на хората, живеещи в района“, заяви Иван Стоянов.

33 total views, 33 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!