Facebook

Спартак Николов: Водните оператори са под целогодишен мониторинг

ВиК- Пловдив е в отлично финансово състояние и тази година отново ще е на печалба при най-ниската цена на водата в България, заяви директорът на дружеството

Тенденциозни. Така най-меко могат да бъдат определени публикациите в някои медии в последно време относно дейността на ВиК- Пловдив и ръководството на дружеството. Днес местни и национални издания, сред които дори БНТ, съобщиха за обиски в централата на водния оператор под тепетата на ДАНС и МВР. Информацията обаче беше опровергана от пресцентъра на полицията, откъдето съобщиха, че такива проверки в Област Пловдив не са правени.

Потърсихме директора Спартак Николов, който отказа да коментира публикациите в някои медии. „Отговорностите и предизвикателствата пред дружеството са твърде много, за да хабим енергия за тези неща”, подчерта той.

„ В първия работен ден на новата година, на регулярна среща във ВиК- Пловдив дойдоха служители на ДАНС и Икономическа полиция. Тези срещи са регулярни, защото в своята дейност дружествата в България, и в частност пловдивското, оперират съоръжения, които са част от критичната национална инфраструктура и като такива водните оператори са под целогодишен мониторинг. Целта на срещата беше с оглед на кризата в Перник да се направи задълбочен и обстоен анализ на финансовото състояние на дружеството, кадровото обезпечение, както и състоянието на експлоатираните водоизточници и техните съоръжения. Този анализ ще бъде направен във всички ВиК дружества в страната, като в първите два работни дни, по моя информация и от разговори с колеги, критериите, на база които ще бъде направен този анализ, е абсолютно идентичен за всички дружества”, обясни Спартак Николов пред Под тепето.

„ Няма нищо чрезвичайно в това посещение и нека не омаловажаваме целогодишната работа на държавните институции, които са в знание целогодишно за дейността на всеки един от водните оператори”, уточни той.

„ Видно от доклада, който е публикуван декември на страницата на Комисията за енергийно и водно регулиране, е че през 2017г. и 2018 г ВиК- Пловдив е в отлично финансово състояние и преизпълнява с близо 130 процента задължителните си нива на инвестиции, които са  калкулирани в цената на водата. За поредна година, 2019г., резултатите ще са отново на печалба, при най-ниската цена на водата в България”, допълни Спартак Николов.

Споделете ни във:

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!