BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Снайперист от морската пехота на САЩ, живеещ в Пловдив, с изложба под чадърите в Капана

11

Събитието е част от програмата „Лято в Капана“ на Библиотеката за Идеи и Събития и се осъществява с подкрепата на Община Пловдив

Последната от поредицата „висящи фотоизложби“ – “Непринудена Азия: прилики в многообразието” под чадърите на ул.“Абаджийска“ обещава да бъде много интересна, екзотична, с поглед към изгрева.

Целта на тази фотоизложба е да представи малка част от хората и културите от няколко страни – Индия, Япония, Мианмар, Тайланд, и Камбоджа – уникални в различията си, но и сходни по природа. Първоначално, когато откриваме уникалните черти на хора, групи, общности и общества, те могат да изглеждат екзотични, интригуващи или дори странни. Фотографията ни дава възможност да уловим красотата на различията и многообразието, като същевременно представя приликите в познати действия, поведения, емоции и желания.

Тед Стентън е от САЩ, но в момента живее в Пловдив. Опитът му във фотографията започва докато служи като снайперист в Корпусът на морската пехота на САЩ, където използва фотографията за събиране на разузнавателни данни в зони на военни действия. С течение на времето неговата работа се развива, като се простира от изследване на ежедневието в различни култури по света до документиране на глобални хуманитарни усилия и правата на човека. Работи в Пловдив като фотограф, като същевременно провежда семинари и занимания по фотография. Надява се скоро да включи и фотографски обиколки за малки групи, които да помогнат на желаещите да преживеят и уловят по-малко посещаваните райони на Югоизточна Азия.

Изложбата ще бъде представена на 15 септември вторник от 20:00 ч. с любезната подкрепа на Община Пловдив.

Фотоизложба “Непринудена Азия: прилики в многообразието” се организира от Библиотеката за Идеи и Събития и Whisky bar Sandak\ СандъкЪ на улица „Абаджийска“ 8-10 .

15 септември вторник от 20:00 ч. до 21:30 ч.

Whisky bar Sandak \ СандъкЪ, Абаджийска 8 – 10

81 total views, 81 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!