BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Сметосъбирането в Пловдив с нов график

smetovozi

Сметосъбирането в Пловдив от утре ще започва в 07:00 ч. – два часа по-късно от нормалния график.

„Досега сметовозите започваха работа в 5 часа сутринта, за да не се затруднява вътрешноградският трафик. Извънредната мярка за промяна в графика на сметосъбирането е по заповед на кмета Здравко Димитров след предписание на общинския оперативен щаб срещу опасността от разпространението на коронавируса“, коментира директорът на ОП „Чистота“ Николай Георгиев.

„С удължено работно време са и сметището в Цалапица и заводът в Шишманци. Целта е камионите, които извозват отпадъците дотам, да не създават допълнително напрежение в и без това напрегнатата обстановка на КПП-тата по входовете и изходите на града в пиковите часове“, допълни Георгиев.

От всеки район са определени пътни коридори, по които да се движат сметовозите. Обслужването на съдовете за смесен битов отпадък тип „бобър“ е целогодишно, без почивен ден.

65 total views, 65 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!