Facebook

Славчо Атанасов: Пловдивчани знаят, че ниските данъци са в основата на моята политика

Славчо Атанасов заяви, че смята първия си мандат за успешен

Със Здравко Димитров (ГЕРБ) управлявате заедно на национално ниво, а в Пловдив сте опоненти, как се води такава битка? С този въпрос водещата на предаването „Още от деня“ на Българската национална телевизия Надя Обретенова се обърна към кандидата за кмет на Пловдив, издигнат от НФСБ и ВМРО Славчо Атанасов.

„Напълно нормално. Здравко Димитров е бил районен кмет в моя мандат като кмет и беше добър районен кмет. Но аз не мисля, че сега той ще е способен, колкото и да му се иска, да преодолее този модел, с който 8 години се управлява Пловдив. Според огромната част от пловдивчани този модел не е добър. В публичното пространство стана известен като модела „Тотев“. А екипът, с който Здравко Димитров ще работи, е съставен почти изцяло  от емблематични фигури от екипа на г-н Тотев. Фактът, че г-н Здравко Димитров се съгласи тези районни кметове да влязат в екипа му, е доста притеснителен. Още по-притеснителен е факта, че г-н Тотев му е партиен лидер в Пловдив. В общинската  листа на ГЕРБ също присъстват близки до г-н Тотев хора. Кажете ми, как Здравко Димитров да направи промяната с този екип“, посочи Славчо Атанасов.

На въпрос, че той също е бил подкрепен от ГЕРБ и е управлявал с тях, кандидатът за кмет на Пловдив отговори, че това е така и смята своя първи мандат за успешен. Аз винаги съм бил в патриотичното пространство и когато през 2007 година станах кмет, поканата за подкрепа дойде от страна на ГЕРБ. Те ме поканиха като безспорно най-популярната политическа личност в Пловдив тогава и спечелих още на първи тур. Искам да подчертая, че листата на ГЕРБ получи 22 700 гласа, листата на ВМРО 17 400, а пловдивчаните, които ми дадоха доверието си бяха 59 000 души, два пъти повече и от двете партии, взети заедно. Казвам го, за да няма спекулации, че някоя партия ме е направила кмет. Пловдивчани с мажоритарните си гласове ме избраха за техен кмет. Това показват резултатите“, припомни Славчо Атанасов.

Славчо Атанасов допълни, че ако бъде избран за кмет, ще направи пълна ревизия на досегашното управление. „Докато бях кмет един квадратен метър асфалт струваше 31 лева. Два месеца по-късно, когато дойде новият кмет, от същите асфалтови бази, квадратният метър асфалт стана 56 лева. И за жалост, качеството на ремонтите –  падна. Пловдивчани виждат всичко това, мисля, че сами си правят извод за нещата“, подчерта Славчо Атанасов.

На въпроса дали ще намали високите данъци и такси под тепетата, кандидатът за кмет отговори така:  Има една сериозна разлика между сегашното управление на града и моя мандат. Пловдив по мое време беше обявен от синдикатите за най-социалния град. Аз управлявах с най-ниските данъци от областните градове и това е факт. Но имах събираемост 92 процента. Мъдрите финансисти казват, че високите данъци хазна не пълнят. Първата работа на кметът след мен беше да увеличи драстично данъците и таксите. Така се стигна до абсурда много от тях да са по-високи от софийските.“, подчерта Славчо Атанасов.

„Пловдивчани знаят, че в основата на моята политика е управлението с ниски данъци и първото нещо, което ще направя е данъците на пловдивчани да станат справедливи. Но трябва да сме наясно, че дълговете на Пловдив в момента са 65 милиона лева и реално няма нито един лев свободен. Ситуацията никак не е розова. Докато аз навремето оставих града без заеми, с 30 млн.лв. в хазната и спечелени проекти за над 200 млн.лв.“, каза още кандидатът за кмет на Пловдив Славчо Атанасов.

Споделете ни във:

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!