BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Разходки в девет парка при строги правила

grebna_baza

И тази сутрин на много места в града има скъсани сигнални ленти, с които е ограничен достъпът до квартални паркове и градинки, детски и фитнес площадки. По този повод и във връзка с предстоящите няколко почивни дни с очаквано хубаво време от Общинския оперативен щаб за борба с коронавируса напомнят, че разходките са разрешени в девет зони на Пловдив, при това само за част от гражданите – родители с деца до 12-годишна възраст, бременни жени и собственици на домашни любимци –  при спазване на противоепидемичните мерки.

От понеделник за разходки са отворени Цар-Симеоновата градина, Бунарджика, Младежкият хълм, Сахат тепе, парк „Лаута“, Гребната база с прилежащата дига, алеите по северния и южния бряг на Марица и парк „Рибница”. Деветте зони са избрани заради обширните им пространства, което позволява да се спазва социална дистанция  между разхождащите се. Именно за да се осигури максимална дистанция и безопасност при разминаването на хора, които се разхождат по алеите на Гребната база, там временно е преустановено карането на велосипеди.

Децата могат да бъдат придружавани не повече от двама възрастни. Отреденото за семействата и бременните жени време е от между 9:30 и 18:30 ч. Преди 9:30 ч. и след 18:30 ч. зоните са достъпни за собствениците на домашни любимци и единично спортуващите лица.

От Общинския оперативен щаб са категорични, че всички трябва да носят правилно поставени предпазни маски върху носа и устата, да се движат плътно вдясно по алеите по посока на движението и да спазват дистанция от 2,5 метра между семействата. Домашните любимци пък трябва да са на повод и да се разхождат от един  възрастен.

Абсолютно е забранено да се сяда на пейките и в тревните площи, да се ползват детските площадки и спортните съоръжения. Струпването на повече от двама възрастни на едно място, събирането на деца да играят заедно, употребата на алкохол в парковете и други открити обществени места допълват списъка на забраните.

Екипи на „Общинска охрана” и Общинска полиция следят за спазване на въведения ред за разходки, така че да не се създаде опасност от разпространението на коронавируса.

20 total views, 20 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!