Facebook

Пред пълна зала представят проекта за частния терен до Понеделник пазара

Архитект Илко Николов също участва в презентацията, а Георги Гергов е в залата

Председателят на Общински съвет – Пловдив с мандат 2012-2015 година архитект  Илко Николов отново застана на трибуната в залата на местния парламент.

Той, заедно с проектанта арх. Стефан Добрев, също ще участва в представянето на проект за  „Изменение на ПУП-ПРЗ и РУП и обемно-устройствено проучване за УПИ |, кв. 71 по плана на |-ва градска част – юг – гр. Пловдив”.  Проектът предвижда промяна на отреждането на УПИ I – 2234, административна, обществена, стопанска дейност, с превеждане в съответствие с идентификатор по КК на гр. Пловдив в УПИ I-1704, обществено обслужващи дейности, жилищно “ строителство и археология за изграждане на обект: „Културно-исторически и обществен център Пловдив”. 

Бизнесмен иска промяна на ПУП в центъра на Пловдив

Заседателната зала на Общинския съвет отново е пълна за насроченото обществено обсъждане. Дошли са общественици, археолози, архитекти, граждани и инвеститорът – собственик на парцела инж. Димитър Георгиев. Семейството на бизнесмена е седнало на първия ред, където обикновено седят съветниците от опозицията по време на сесии.

Председателят на столетницата в Пловдив, който продаде сградата на Гръцкото училище, което е над терена на Георгиев, на Пловдивската митрополия – Георги Гергов също се появи на общественото обсъждане.

Гръцкото училище

Очаквайте подробности.  

Споделете ни във:

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!