Facebook

Пожарникари от цялата старана мерят сили в Пловдив

XVII-то състезание по пожароприложен спорт за купата на Българската федерация за пожароприложен спорт

Входът за зрители е безплатен

Лекоатлетически стадион Пловдив в парк „Отдих и култура“ ще приеме огнеборци от цялата страна от 07 до 09 октомври 2019 г. Градът ни е домакин на XVII-то състезание по пожароприложен спорт за купата на Българската федерация за пожароприложен спорт /БФППС/.

В надпреварата за най-добра пожарна команда и огнеборец ще се впуснат над 80 състезатели от 9 области в страната. Това са  представители на РДПБЗН – Варна, Видин, Враца, Плевен, Пловдив, Русе, РДПБЗН София, Стара Загора, Шумен и представителния отбор на Факултет „Пожарна безопасност и защита на населението“ при Академия на Министерство на вътрешните работи.

Състезанието ще се проведе в следните дисциплини: „Изкачване с щурмова стълба“, „100-метрова пътека с препятствия“, „Пожарна щафета 4 х 100 м с препятствия“.

Тържествената церемония по откриване на състезанието ще се състои на 07 октомври 2019 г., от 18,00 ч на площад Съединение.

Ето програма за провеждане на състезанието по дни и часове:

08.10.2019 г.

09:00-09:30 ч.  –  Откриване на Лекоатлетически стадион “ Пловдив“

09:30-11:30 ч. – Състезание в дисциплина “Изкачване с щурмова стълба”

15:30-16:30 ч.  –  Състезание  в  дисциплина “Пожарна щафета 4х100 м с препятствия”

09.10.2019 г.

09:30-11:30 ч. – Състезание в дисциплина “100-метрова пътека с препятствия”.

Входът за зрители е безплатен.

Припомняме, че преди по-малко от месец нашите огнеборци станаха трети в света по пожароприложен спорт.

Българските лъвове Пламен Писков, Михаил Костов, Георги Георгиев и Велин Иванов показаха какво е тим в най-смисления спорт на планетата! В навечерието на Празника на българската пожарната – 14 септември, Кръстовден, Пламен и Михаил от РДПБЗН – Пловдив, Георги и Велин от РДПБЗН – Стара Загора класираха България на трето място на XV Световен шампионат по пожароприложен спорт за мъже, който се проведе в град Саратов, Русия.

Пламен и Михаил от РДПБЗН – Пловдив, Георги и Велин от РДПБЗН – Стара Загора класираха България в ТОП 3 на Световното

Националните ни, с треньор Мирослав Евтимов, биха колегите си от Словакия в драматичен полуфинала в щафетната дисциплина 4 х 100 метра с препятствия, като завършиха за 57,58 секунди – трето време в света. Така българските огнеборци заслужено заеха мястото си сред трите най-бързите пожарни команди в света! Пред тях са само отборите на Русия и Беларус, които са стожерите в този спорт.

Видеото може да гледате ТУК. Галерия от Световното първенство с участието на бронзовите медалисти ТУК.

Споделете ни във:

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!