Facebook

Пловдивски бизнесмен от листата на Георги Колев иска да превърне тепетата в оазиси

Петър Петров вече има два мандата като общински съветник, негов приоритет е зелената система

Символът на града – тепетата, да се превърнат в зелени оазиси, а река Марица да стане една от най-атрактивните зони за отдих. Това са двата основни приоритета на Петър Петров, трети в листата на Георги Колев и ЗС „Александър Стамболийски” за Общинския съвет.

Петров е млад човек, който вече има два мандата като общински съветник зад гърба си. Завършил е икономика, като е един от най-големите земеделски производители в България, лидер в сферата на замразени плодове, с пазар, насочен изцяло към Западна Европа. С голям опит и със сериозна бизнес история за себе си.

„Тепетата са естествените оазиси на града, но ние така и не обръщаме нужното внимание на тях. Те са гербът на Пловдив и могат да се превърнат в притегателен център за отдих и забавления за пловдивчани”, смята Петров.

Според него трябват много грижи и авангардни идеи за развитието на хълмовете. Въпреки че това е едно от големите богатства, все още няма адекватен план за тяхното управление. Това минава и през силната роля на главния архитект, който трябва да е доказан и уважаван специалист, смята бизнесменът.

Друга зона, която е залегнала в програмата на ЗС „Александър Стамболийски”, е поречието на река Марица. Урбанизирането на реката може да превърне зоната в друго прекрасно място за рекреация, като се изградят заведения, детски площадки, зони за стрийт фитнес,  велоалеи, увеселителни паркове, места за плажуване, кътове за отдих върху стотици декари в Пловдив.

Петър Петров е на мнение, че новите паркови зони в Пловдив ще повишат значително и качеството на въздуха, който е един от големите проблеми на града.

Основните акценти в приоритетите на Петров са:

Социализация на тепетата;

Урбанизирането на река Марица;

Нови паркове и залесителни акции;

Мерки срещу мръсния въздух – използване на градски транспорт; стимулиране на отказа от печки на твърдо гориво;

Връщането на общините „Родопи” и „Марица” в състава на Пловдив.

Формацията подкрепя и независимата експертиза на четирима пловдивчани за районни кметове.

В район „Южен“ кандидат за кмет е журналистът Илиян Велков.

В район „Западен“ кандидат за кмет е спортистът Иван Запрянов.

В район „Източен“ кандидат за кмет е строителният предприемач Илия Матаков.

В район „Северен“ кандидат за кмет е политологът и експерт по европроекти Борис Вълев.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Споделете ни във:

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!