Facebook

Пловдивски архитекти: Общината да си върне собствеността върху имота на Понеделник пазара

Димитър Георгиев: 17 години никой от общината не ме е търсил за този парцел

Слави Георгиев призова Димитър Георгиев, в духа на Кудоглу, да дари собствеността в обществена полза

Кметът: За заменки не може да става дума, а закупуването на парцела не е на дневен ред

Общината да си възстанови собствеността върху имота с безценната археология на Понеделник пазара. Това предложиха куп пловдивски архитекти на приключилото преди малко обществено обсъждане на проект за изменението на ПУП-а и работен проект за изграждане на културно-исторически и обществен център под Джамбаз тепе. Четирима представители на Камарата на архитектите в Пловдив се обединиха зад мнението, че строителство с подобни обеми върху архитектурата не може да има, то ще деформира цялостната визия на тази така важна градска част  и ще закрие гледката към хълма.

На въпрос на общинския съветник Георги Величков дали е склонен да преговаря с Община Пловдив, собственикът Димитър Георгиев отговори: „Никой 17 години не ме е търсил!”.

Друг общински съветник Слави Георгиев пък предложи на собственика на „Розаимпекс”, в духа на големите дарители Кудоглу и Чалъковия род, да дари терена за обществена полза, тъй като е кощунство да се строи дори колиба там.

„ За заменки не може да става дума, а закупуването на парцела не е на дневен ред. Общината има други приоритети”, каза Здравко Димитров.

Какво се случи на общественото обсъждане четете след малко!  

Споделете ни във:

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!