BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Пловдивските културни институти си подават ръка с нова инициатива #оставамЕСивКъщи с Европейска столица на културата

оставамЕСивКъщи

Виртуални разходки, записи от спектакли, репортажи от събития – да съпреживеем отново емоционалните връзки, с които вкъщи да се чувстваме част от целия свят

Десетки емблематични репортажи, предоставени безвъзмездно с любезното съдействие и подкрепа на БНТ 2 от изложби и прояви, случили в годината, в която Пловдив беше първият български домакин на титлата Европейска столица на културата, куклени постановки от златния архив на БНТ и представления за деца и възрастни от по-новата история на Държавен куклен театър – Пловдив, обиколки из дебрите на пловдивските галерии и регионални музеи, картини от фонда на отдел „Култура, археология и културно наследство“ на Община Пловдив – това са само малка част от преживяванията, които от днес обогатяват инициативата на #оставамЕСивКъщи с Европейска столица на културата.
Идеята за приобщаването на пловдивските културни институти е на заместник -кметът по култура, археология и туризъм Пламен Панов и дава възможност на хората, останали вкъщи, да съпреживеят отново част от стотиците събития и инициативи, случили се през специалната за града ни 2019-а, като добавя изключителни примери от историята на театрите, музите и независимите културни оператори в Пловдив.
По примера на стотици музеи, галерии, театри по цял свят, „Пловдив 2019“ ще предлага чрез достъп до онлайн платформи и канали културно съдържание, художествени колекции и заснети експонати. Ще бъдат излъчени документални филми, музикални програми, предавания за култура, образователна поредица, филми по спектакли на Опера Пловдив, спектакъл по повод 135 години от създаването на Драматичен театър Пловдив –десетки часове програма от фонда на БНТ 2.
Инициативата цели да стимулира и обогати ангажираното поведение на изолация в домовете ни, с което в световен мащаб се борим за ограничаване на разпространението на COVID-19 .
През ден, със старт от 23 март 2020 г., ще се публикуват линкове със записи на спектакли, видеа, репортажи, предоставени безвъзмездно от БНТ 2 – Пловдив, ДКТ Пловдив и др.
Следете социалните профили на „Пловдив 2019“, сайта на Община Пловдив, фейсбук страниците на Община Пловдив и Culture in Plovdiv и социалните профили на партньорите ни за ежедневна и актуална информация на публикациите.
Всеки културен оператор, който има готовност да се включи в инициативата е добре дошъл и може да предостави линкове, които да включим в публикациите в следващите дни.
Ние сме #ЗАЕДНО в борбата за ограничаването на разпространението на коронавирус и благодарим на всички за отговорното поведение и грижа към собствената личност и обществото.
Фондация „Пловдив 2019“ и всички партньори се присъединяват към апела на правителството за самоконтрол и дисциплина във връзка с мерките срещу разпространението на COVID-19 . Екипите остават на разположение по телефон, имейл или през социалните ни мрежи.
Линкове към социалните мрежи и платформи:

https://www.facebook.com/2019plovdiv/
https://twitter.com/Plovdiv2019
https://www.linkedin.com/company/municipal-foundation-plovdiv-2019/
https://www.instagram.com/Plovdiv2019/

61 total views, 61 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!