BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Паметникът на Съединението светва до блясък чрез модерни технологии

pochistvane_pametnik_saedinenie

Паметникът на Съединението в Пловдив за първи път ще бъде почистен с помощта на модерни технологии, които да гарантират по-добро качество и дълготраен ефект. Това съобщиха от ОП „Чистота“,  което по традиция през последните години в навечерието на празника мие монумента с шампоан и вода.

Предложението до кмета Здравко Димитров е дошло от германската фирма „Керхер“, която е изявила желанието си да направи дар на пловдивчани за празника, като почисти напълно безплатно един от символите на града.

Компанията е реализирала над 100 международни проекта за почистване на ценни паметници на културата в различни краища на света – от статуята на Христос в Рио де Жанейро до Бранденбургската врата в Берлин. Неотдавна тя почисти и Докторския паметник в София.

За паметника на Съединението ще се използва студена и гореща вода под различно налягане, без никакви препарати. Специално екологично покритие ще гарантира монументът да се запази чист за по-дълго време. Ще бъде почистен и целият площад.

Предпразничната акция ще се състои на 2 и 3 септември. Екипът на „Чистота“, който се стреми да внедрява модерни технологии при почистването на Пловдив, също ще е на площад „Съединение“, за да помага на своите германски колеги.

34 total views, 34 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!