Facebook

Още трима задържани за аферата “Кепитъл консултинг” ЕООД

Намереният в офиса на фирмата печат на Комисията по финансов надзор е фалшив

Още трима души са били задържани на територията на Пловдив покрай аферата, свързана със столичната консултантска компания за регистриране на фирми “Кепитъл консултинг” ЕООД. Полицията е стигнала до личния шофьор на управителя на дружеството Стоян Тонев, както и до един от участниците в отвличането на възрастната жена от Войводиново. По думите на окръжния прокурор Румен Попов, той е бил силовак и е бил част от организацията по сплашването на едно от подставените лица срещу заплащане.

Установихме, че намерения печат на Комисията за финансов надзор е неистински. Част от чуждите граждани, за които софийското дружество е регистрирало фирми, могат да се окажат измамени, тъй като офшорките са създавани с фалшив печат. Силно се съмнявам, че средствата, които са изплащали от чужбина, са били прехвърляни в тези офшорни дружества, обясни окръжният прокурор Румен Попов на извънреден брифинг днес.

Споделете ни във:

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!