BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

От 17 часа днес не пускат без декларации през КПП

От 17 часа днес гражданите няма да бъдат пропускани без декларации от контролно-пропускателните пунктове на входовете и изходите на Пловдив и останалите областни градове.

КПП-тата бяха изградени в изпълнение на заповедта на министъра на здравеопазването, с която се въвеждат по-строги противоепидемични мерки от 21 март 2020 г. През тях се допуска влизането и излизането на граждани само при възникнала неотложна необходимост – полагане на труд, здравословни причини или завръщане на постоянния или настоящ адрес.

Декларацията, която се представя пред контролните органи на КПП, се попълва от физическите лица и се заверява от работодателя. Декларацията може да бъде свалена от страницата на Община Пловдив.

През последните два дни Общинският кризисен щаб е информирал над 1500 фирми, които работят на територията на града и региона, за да могат да изготвят в срок необходимите декларации на своите работници и служители.

Кметът Здравко Димитров отново призова пловдивчани да не предприемат пътувания, за които нямат наложителна причина, а също така да проявяват търпение и разбиране,  докато изчакват реда си на КПП-тата, защото предприетите мерки са в името на сигурността на всички.

Декларацията може да изтеглите от тук.

141 total views, 141 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!