BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Откриват барелефа на големия Стефан Данаилов на старта на „Сцена на кръстопът”

Празникът днес продължава с прожекция на филма „Монолог”, посветен на българския актьор

danailov cover

24-ото издание на Международния есенен театрален фестивал „Сцена на кръстопът” се открива днес в 19 часа в двора на театъра със специална церемония по освещаването на барелефа на проф. Стефан Данаилов на Камерната зала. Тя ще носи неговото име като знак на признателност към приноса на големия артист към театралното изкуство.

След официалната церемония предстои друго вълнуващо събитие, посветено на Данаилов – представянето на документалния филм „Монолог” на режисьора Георги Тошев. То започва в 20.30 часа в лятно кино „Орфей”. Входът за събитието е свободен, но за да бъдат спазени здравните изисквания в условията на пандемията от коронавирус, зрителите трябва да си вземат пропуск от касата на Драматичния театър.

Необичаен, в по-различен формат заради извънредната ситуация ще бъде тазгодишният фестивал. Едно е сигурно обаче – зрителите, верните приятели на форума няма да скучаят. Те ще имат възможност да се срещнат с автори на пиеси, актьори,  да гледат изложби, да слушат хубава музика. А финалът е специален и само за пловдивската публика – учениците на Мастера си дават среща под тепетата, за да разкажат „Истории с Ламбо”.

За подробности около програмата на „Сцената” почитателите на театралното изкуство могат да ползват сайта на фестивала.

За съжаление, поради извънредно възникнали неотложни ангажименти на председателя на Съюза на артистите в България Христо Мутафчиев, премиерата на албума „100 лица на театъра” на 12 септември от 18 часа в голямата зала на Драматичния театър отпада.

Мотото на 24-ото издание на „Сцена на кръстопът” е „Театъра-Гордостта”.

По традиция своята подкрепа за фестивала дават Министерство на културата и Община Пловдив и спонсорското семейство – главният спонсор „Роза Импекс” и спонсорите „КЦМ 2000 груп”, МАИ Груп Холдинг, Атаро Клима и Ондулин.

77 total views, 77 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!