Facebook

Отворени тренировки, игри и музика на открито за младежи в Пловдив на 11-ти и 12-ти октомври

На 11-ти и 12-ти октомври младежите в Пловдив ще имат възможност да посетят безплатния мини-фест “Щък тук-там” на две локации в града. Събитието стартира на 11-ти октомври от 12:00 часа с различни дейности и занимания през целия ден на сцена Ядрото в Капана и на площад “Съединение”. На 12-ти октомври, на същите локации програмата започва от 12:00 и завършва в 22:00 часа с концерт на местният музикален колектив Бас Народен на площад “Съединение”.

Посетителите на “Щък тук-там” ще имат възможност да се включат в безплатни уроци по скейтборд и кънки, тренировки по джаги, уъркшоп K-Pop танци, както и във всякакви дейности на открито – игри, слаклайн, графити, freestyle football и други. В събота са предвидени състезание по скейт и кънки “Game of skate”, както и турнир по джаги на открито. И през двата дни на фестивала ще има още музика, игри и младежка информация. Младите хора ще могат да научат как да се включат в актуални програми и проекти за доброволчество, стажове, и обучения както в страната, така и в чужбина. Част от дейностите ще се осъществят с подкрепата на местни организации и участници.

Като част от програмата на „Щък тук-там“, на 11-ти от 15:00 часа в “Склад” на ул. “Екзарх Йосиф” 16 ще се проведе и кратка среща с различни организации от града. Представителите им ще могат да получат информация как да кандидатстват за финансиране от програма Европейски корпус за солидарност и да включат доброволци, които да подкрепят работата им. Срещата е отворена, но е необходимо желаещите организации да се регистрират на място.

“Щък тук-там” е част от “Бъди доброволец! Промени света!” – проект по програма Европейски корпус за солидарност. Освен в Пловдив, фестивалът гостува в още 4 града в страната. Координатор на проекта и организатор на събитията е младежката неправителствена организация Сдружение ЗА ТЕБ. Партньори и съ-организатори са редица неправителствени, образователни и спортни организации, сред които Сдружение “Варна – Европейска младежка столица 2017, Хале 3, Икономически университет Варна, Фондация СОС – семейства в риск.

Младежкият фестивал се провежда в града със съдействието на Община Пловдив и Пловдив – Европейска столица на културата 2019.

Споделете ни във:

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!