BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ОП „Градини и паркове“: Не смесвайте отрязани клони с трева и битов отпадък

nezakonno_smetishte

Със затопляне на времето и след отмяна на обявеното заради коронавируса извънредно положение много пловдивчани се заеха сами да облагородят междублоковите пространства и градинки пред домовете си, констатират от „Градини и паркове“.

„Приветстваме тяхната инициатива да допринесат за повече красота в кварталите, но ги молим да събират разделно растителния отпадък“, призова директорът на общинското предприятие инж. Георги Николаев.

На много места около съдовете за смет могат да се видят струпани на купчина клони и окосена трева, върху които някои направо си изхвърлят битовия и друг отпадък и стават сметища. Техническите ръководители на „Градини и паркове“ следят за такива случаи, реагират и на подадените от „Чистота“ сигнали. На място се изпращат „дробилки“ за клоните, събира се и тревата, но работата ще е по-ефективна, ако не се допуска тяхното смесване.

На телефон  032/624 301 гражданите могат да потърсят съдействие от ОП „Градини и паркове“.

51 total views, 51 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!