BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ОИ „Старинен Пловдив” провокира талантливите деца на България

Да събудят детската фантазия, да насочат детските очи за поглед към миналото и настоящето, приканва ОИ „Старинен Пловдив” в новото онлайн предизвикателство. Времето прекарано вкъщи може да бъде оползотворено в творчество и участие на деца, на възраст от 7 до 14 години, от цялата страна, в конкурс със заглавие „Старинен Пловдив през детските очи”. Любопитната инициатива на екипа на общинския институт е да предизвика децата на България да нарисуват харесван, интригуващ ги обект или преживяна емоция в Стария град на Пловдив. Ограничения няма. Очакват се творби от различните видове и жанрове на изобразителното изкуство, изпълнени с различни материали и техники-живописни, графични, пластични или смесени. Условията за участие в конкурса могат да бъдат открити в сайта www.oldplovdiv.com, а конкурсните творби и възникнали въпроси се очакват на електронна поща picture@oldplovdiv.com.

По традиция ОИ „Старинен Пловдив” организира ежегодно Празник на детето в Стария град. Настоящата кризисна ситуация не позволява това да се случи реално, но „ние държим на малчуганите и искаме да им създадем една незабравима емоция, която да ги „доведе” с езика на изкуството при нас” – споделят от Института. Срокът за участие в конкурса е до 17:30 ч. на 27.05.2020 г., а със селектираните художествени произведения ще се организира виртуална изложба. Нейното откриване ще бъде на Международния ден на детето 1 юни.

Търсите изява? Обичате предизвикателството? Посетете сайта ни, разровете спомените, яхнете въображението си и се залавяйте за работа!” – приканват от екипа на „Старинен Пловдив”.

С регламента на конкурса може да се запознаете тук: http://oldplovdiv.com/storage/10/0/43/d4fe41203712cb69cdf496fd09fbc02d.pdf

За да спазим епидемиологичните мерки в страната и с цел улеснение на участниците предоставяме информацията, че всички управлявани от ОИ „Старинен Пловдив” обекти могат да бъдат разгледани  на http://oldplovdiv.com/zabelejitelnosti. Снимки можете да откриете и в профилите ни PlovdivOldtown /official/ в социалните мрежи.

82 total views, 82 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!