BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Общинска полиция с ежедневни проверки за носене на маски в градския транспорт

avtobus_222_Pestersko

9 предупредителни протокола са съставили служителите на „Общинска полиция“ във връзка с изпълнение на заповедта на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев за носене на маски в градския транспорт. Това съобщи началникът на сектора главен инспектор Костадин Костов. Проверките са продължили през целия вчерашен ден по всички линии в 137 автобуса.

„Маските са задължителни за пътниците, шофьорите и кондукторите, както и правилното им носене, така че да обхващат носа и устата. Трябва да ги носят за своя безопасност и за тази на околните,“ сподели Костов.

По думите му по-голямата част от гражданите знаят и изпълняват указанията за спазване на мерките срещу разпространението на COVID 19. Тези от тях, които не носят лични предпазни средства, биват сваляни от автобусите.

Директорът на ОП „Организация и контрол по транспорта“ е изпратил писмо до всички фирми превозвачи за спазване на указанията на Министерството на здравеопазването и за по-засилена дезинфекция на автобусите.

Проверките на общинските полицаи ще продължат и в следващите дни, съгласно заповедта на кмета на Пловдив Здравко Димитров, която регламентира ежедневни проверки в масовия градския транспорт за спазване на въведените противоепидемични мерки.

Община Пловдив призовава гражданите да бъдат дисциплинирани и да носят маски в затворени пространства, да дезинфекцират ръцете си и да спазват дистанция.

47 total views, 47 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!