BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Община Пловдив инвестира 300 000 лв. в модернизация на учебния процес

67b17eb1-390c-456a-857d-ad8b0ec363ee

Община Пловдив инвестира близо 300 000 лв. в 24 училища с програмата Модернизация на учебния процес. Основен фокус през 2020 г. е подпомагане на дистанционното обучение в условията на извънредно положение. За това основно се финансират проекти за закупуване на лаптопи на учители, създаване на паралелки „Едно към едно (1:1)“, STEM/STEAM обучение и в подкрепа на оптималното използване на облачните технологии.

Средствата през тази година са в размер на 299 720 лв., като с тях ще бъдат закупени 142 бр. хромбук устройства; 219 бр. лаптопи; 182 бр. лицензи за различни софтуерни продукти; 52 бр. лего комплекти за образование и 10 бр. мултимедийни проектори. Училищата кандидатстват с бюджети и трябва да осигурят минимум 20% съфинансиране. Подадените заявления са на стойност близо 500 хил. лв. Съфинансирането от бюджетите на училищата е в размер на 74 930 лв.

Чрез програмата „Модернизация на учебния процес“ Община Пловдив влага средства и усилия в осъвременяване методите на преподаване, създаването на иновативни образователни практики и подкрепа на проекто-базирано обучение, развитие на нови умения у учители и ученици с цел повишен интерес на децата към образователния процес.

През 2019 г. приключи първият етап на дигитализирането на общинското образование и всички 52 общински училища активираха облачни платформи. Няколкогодишните усилия на преподаватели и директори помогнаха на много в началото на извънредното положение за бърза организация на дистанционно обучение и само за няколко седмици активните виртуални класни стаи станаха над 8000. Близо 900 учители са преминали през различни обучения за дигитални умения и в Пловдив  се намира най-голямата група от Гугъл сертифицирани учители – близо 150 човека. Въпреки това системата се нуждае от допълнителна подкрепа за техническо обезпечаване и методическа помощ в новите условия.

117 total views, 117 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!