BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Община Пловдив: Внимание! Измамници събират дарения от врата на врата за борбата с COVID-19

viber_изображение_2020-03-26_12-17-11

Изобретателни измамници използват епидемията, за да събират пари директно от домовете на пловдивчани под предлог, че ще ги използват за борбата с коронавируса. Подобни сигнали са достигнали до заместник-кмета по социалните дейности Анести Тимчев. Той веднага е сезирал компетентните органи, които вече извършват проверки на сигналите.
„Важно е хората да знаят, че Община Пловдив не събира под никакъв предлог средства по домовете“, подчерта заместник-кметът.
По негови данни измамниците за първи път са засечени в район Тракия. Те твърдели, че събират пари да закупуване на предпазни маски за социалнослаби деца.
„Призоваваме хората да бъдат бдителни. Нека домоуправителите също да разяснят проблема Не събираме пари, нито чрез трети лица, нито чрез неправителствени организации. Ако някой иска да дари това може да направи, директно като се свърже с Община Пловдив“, допълни Анести Тимчев.
Дарителските банкови сметки на Община Пловдив за набиране на средства за подпомагане дейности за борба с коронавирус, са:

ИНВЕСТБАНК АД ПЛОВДИВ
В ЛЕВА:
IBAN:BG50IORT73753102000000
BIC: IORTBGSF
В ЕВРО:
IBAN: BG04IORT73753402000003
BIC: IORTBGSF
В ДОЛАРИ:
IBAN: BG 58IORT73753402000001
BIC:IORTBGSF

8 total views, 8 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!