BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Общината готви доклад за състоянието на зоопарка

zoopark_plovdiv_2

Какво е състоянието на зоопарка край Гребния канал, чийто ремонт беше преустановен преди четири години, ще стане ясно в началото на юни. Това съобщи заместник-кметът с ресор строителство Пламен Райчев. Докладът ще бъде изготвен от комисията, назначена със заповед на кмета Здравко Димитров за обследване на обекта.

„Комисията работи и сега, въпреки че някои заседания бяха отложени заради извънредното положение. Очаквам в първата десетдневка на юни да ми бъде предоставено пълно строително досие на зоопарка – какво е направено досега, каква част от него е запазена и каква е амортизирана, както и какви средства ще са необходими за довършване на обекта, чието строителство е спряно до Акт10“, поясни заместник-кметът Райчев.

Въз основа на доклада той ще даде своя отчет към кмета и Община Пловдив ще вземе решение за прекратяване на досегашните договори и ще предприеме ново проектиране за довършване на зоопарка.

Едва след това може да бъде обявена нова обществена поръчка и да бъдат избрани изпълнител на обекта и надзор.

44 total views, 44 views today

Източник: Община Пловдив

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!