Facebook

НОЩ в Котка и мишка

Първият крафт бирен бар под тепетата се включва в най-дългата нощ от годината

Само след броени дни фестивалът „Нощ на музеите и галериите“ се завръща с поредното си издание, в което дава поле за изява на множество млади артисти и колективи и отваря най-популярните музеи и галерии за посещение извън обичайните часове. Четиринадесетата НОЩ ще се проведе под мотото ОБЩО МЯСТО, а програмата по традиция отново е разделена в тематични подпрограми: МУЗЕИ, ГАЛЕРИИ, АТЕЛИЕТА; ГРАД И КУЛТУРА; KЛУБ И МУЗИКА; ПУБЛИЧНИ ПРОСТРАНСТВА.

В част от мащабното събитие се превръща и първият крафт бирен бар под тепетата – Котка и мишка, който ще бъде сцена за една различна изложба, в чиято основа е текстът.

„ТОЙ/ТЯ“ е проект, разказващ истории. Той запознава публиката с красотата на езика чрез силата на поезията. Естетически минималистичен похват, който засяга теми определящи битието ни в модерното общество. Представлява колекция от седемнайсет стиха на български и английски език в стил spoken words, съчетан с морзов код на думи, ключови за разбирането на текста. Създаването на този вид поезия е силно вдъхновен от писатели като Рупи Каур и Найира Уахид и разглежда теми определящи битието ни в модерното общество и как общуването между хората чрез социалните мрежи е повлияло стила ни на изразяване.

Автор на стиховете е Росица Петрова, която ще ви очаква на  13 септември от 19:00 ч.  в Котка и Мишка, за да ви разкаже повече за вдъхновенията, които раждат нейните стихове.

Изложбата е колаборация между Learpe project by rositsa petrova (автор) и Историйки / So Many Stories To Tell (визия и дизайн).

Споделете ни във:

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!