BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Нова ограда и охрана контролират достъпа до Ботаническата градина в Пловдив

12.05.2020

Нова ограда и охрана контролират достъпа до Ботаническата градина в Пловдив

Готова е оградата на Ботаническата градина в Пловдив. Ректорът на Аграрния университет проф. Христина Янчева и кметът на район „Тракия” Костадин Димитров посетиха обекта, за да проверят на място изпълнението на дейностите.

Съоръжението е с дължина над 1350 метра и огражда площ от повече от 113 декара. Началото на изграждането му започна в края на септември миналата година. Финансирането бе осигурено съвместно между Община Пловдив и висшето учебно заведение. Дейностите по осъществяването на проекта включваха полагане на бетон и поставяне на метална система от пана.

Достъпът до Ботаническата градина освен от оградата, вече се контролира и от охрана. Това са първите стъпки в процеса за възраждането на мястото, в което има ценни растителни видове – уникални или застрашени от изчезване.

Предстои изготвянето на идеен проект за възстановяване на Ботаническата градина, която освен за практически знания на студентите от университета и за научни изследвания на ботаниците, да стане привлекателна за посещения на граждани. Всичко това може да се случи само със съвместните усилия на институциите, коментира проф. Янчева и кметът на „Тракия” Костадин Димитров.

Ботаническата градина е в активите на Аграрния университет от 1946 г. и се управлява от него като правоприемник на Висшия селскостопански институт.

Източник: Район Тракия

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!