Facebook

„Неохрон“: Здравко Димитров води пред Славчо Атанасов в битката за Пловдив с 3%

Кандидатите на ГЕРБ и НФСБ ще влязат в оспорван балотаж, където засега предимство има Славчо, сочат данните на агенцията

Здравко Димитров и Славчо Атанасов ще влязат в балотажа с близък резултат, като кандидатът  на ГЕРБ води с 3%. Това сочат резултатите от изследване на агенция „Неохрон“, проведено сред 730 пълнолетни пловдивчани през първата седмица на октомври.

Вече е ясно, че ще има балотаж в битката за Пловдив, сигурно е и между кои двама кандидати ще е той. Здравко Димитров и Славчо Атанасов ще получат близък резултат, като в момента Димитров води –  24% срещу 21%, като потенциалният максимум, който и двамата кандидати могат да получат на първия тур, е по 30%. Дани Каназирева получава  14 на сто подкрепа с потенциал да стигне до 22%, сочат данните от проучването на Неохрон.

Кандидатът БСП Николай Радев може да разчита максимум на 10%.

Според агенцията балотажът между първите двама е сигурен като по първоначални данни Славчо Атанасов води с 3%.

При листите за Общински съвет убедително, с 35 на сто подкрепа, води ГЕРБ, следвана от тази на НФСБ-ВМРО с близо 20 процента и „Съюз за Пловдив“ и БСП с по 12-13 на сто.

Социологическото проучване е извършено измежду 730 пълнолетни пловдивчани на принципа „очи в очи“ по домовете им с въпроси от закрит и открит тип.

Споделете ни във:

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!